Ki vagyok és miben segíthetek neked?

Gungl Mónika vagyok, pszichológiai terapeuta, coach, nyersvegán életmódtanácsadó, a Napkonyha Nyersvegán Életmódiskola alapítója. Küldetésem megmutatni, hogy soha nem későn változtatni. Jómagam 50 éves korom után váltottam a nyersvegán életmódra, lélektani tanulmányaimból és saját tapasztalataimból pedig tudom, hogy az egészséghez és a boldogsághoz a test és a lélek egyensúlyára van szükség. Ügyfeleimnek segítek a zökkenőmentes életmódváltásban tanácsadóként, rendszeres utánkövetéssel coachként és  sok-sok nyersvegán recepttel, ötlettel az étrendjük megváltoztatásában is.

1963-ban születtem Magyarországon, jelenleg Németországban élek. Két felnőtt fiam és egy unokám van. Már gyerekkoromban érdekelt a természet, a kertészkedés és a főzés, tíz évesen már rutinosan sütöttem és főztem. 

Mivel mindig sokat sportoltam, soha nem volt gondom az alakommal.

29 évesen a válásomat követően kezdtem el pszichológiát tanulni, ezt követően kezdtem el felismerni, hogy a korábbi hagyományos étrendem hosszú távon nem tartható, ezért kipróbáltam a vegán életmódot és a böjtöt is. Végigcsináltam egy olyan böjtöt is, melynek során 40 napig csak vizet ittam. 15 éve lettem vegetáriánus, majd pedig vegán.

Pszichológiát, transzperszonális és integrálpszichológiát tanultam Olaszországban és Franciaországban, majd pedig Magyarországon egy praxisban coachként és pszichológusként dolgoztam. Munkám során ismertem fel, hogy a betegségeknek gyakran nem csak testi, hanem lélektani és életmódbeli okai is vannak. 

Felismertem azt is, hogy a természettől elszakadt táplálkozásnak hatása van a lélekre is (hiperaktivitás, depresszió, agresszivitás, energiahiány stb.) és a testre is rossz hatással van (magas vérnyomás, meszesedések, diabétesz stb.)

Pszichológiai tanulmányaim után Erdélyben egy természetgyyógyász praxisban természetgyyógyászati, fogyókúrás és böjtmódszereket tanultam.

2007-ben Nagy László Zoltán révén ismertem meg a nyersvegán étrendet, aki korábban a floridai Hippocrates Health Institute-ban tanult (ez az intézet ismert rákos betegek gyógyításáról ismert). Ez az életmód az egész életemet megváltoztatta. Megtanultam a csíráztatást, búzafüvet termesztettem, kekszeket szárítottam és sokkal energikusabbnak éreztem magam, mint valaha!

Egy év elteltével visszatértem a vegán étrendre és már rövid idő múltán jelentkeztek a korábbi egészségügyi problémáim (vérnyomásemelkedés, bőr-és hormonproblémák, korpás haj, hajhullás, kevesebb energia).

Döntenem kellett: vagy „csak” vegán maradtok vagy folytatom a nyersvegán életmódot? 

Ehhez meg kellett változtatnom változtatnom a bennem lévő téves meggyőződéseket: gyermekkoromban rendszeresen ettem a kertben termesztett gyümölcsöt. Napi több kilogrammot el tudtam fogyasztani, amíg tele nem lettem. Mindig azt mondták, hogy napi legalább egyszer főtt ételt kell fogyasztani, így egészséges. Akkoriban nem értettem, miért. Gyakran azt is mondták nekem, hogy bizonyos ételeket kenyérrel kell enni, különben hasfájást kapok. A legnehezebb talán ezektől a régi gyermekkoromban belém nevelt hiedelmektől való megszabadulás és a kenyér elhagyása volt.

Évek óta tartok workshopokat és kurzusokat a nyersvegán életmódról, valamint ételkészítő kurzusokat, amikkel egy egészségesebb életérzést és tudást adok a hozzám fordulóknak. 

Mára már tudom, hogy ahhoz, hogy lelkileg teljesek és egészségesek legyünk, egészségesen is kell táplálkoznunk.

2014 óta élek Németországban. Sokan kérdezik tőlem, miért választottam új lakóhelyemül ezt az országot. A válasz egyszerű: a családom innen származott, nagyszüleimet dunai svábként a 2. világháborút követően telepítették ki. Itt tovább folytattam praxisomat mint pszichológiai tanácsadó, coach és nyersvegán életmódtanácsadó.

Szolgáltatásaim nem csak a német, hanem a magyar közönség számára is elérhetőek.

Kövess az Instagramon is!
No feed

Életmódváltás: Hogyan fogj bele? 

Regisztrálj az ingyenes 7 napos programra!

Napkonyha Nyersvegán Életmódiskola

Napkonyha Nyersvegán Életmódiskola